Patricia Berghults Boxningshandske av glas

Boxningsstjärnan Patricia Berghult är aktuell som världsmästare i superweltervikt. Den 18 september försvarar Patricia sina bälten i anrika Bell Centre, Montreal. För motståndet står kanadensiskan Marie-Eve Dicaire. Patricia är även aktuell med initiativet ”Systrar stöttar systrar” som symboliseras av en boxningshandske i rött konstglas med Patricia Berghults autograf.

Ni kan köpa handsken på www.glasprinsen.se

– Målet har hela tiden varit att kunna försörja sig på bara boxningen, men som det ser ut i dag går inte det, berättade Patricia Berghult till SVT i Sportspegeln söndagen den 3 januari. Hade Patricia varit man och haft WBC-bältet skulle Patricia ha varit ekonomiskt oberoende. Som kvinna och världsmästare får Patricia ta fram sin kreativitet för att få vardagen att gå ihop.

”Systrar stöttar systrar” är en limiterad boxningshandske i rött konstglas med en upplaga på 1000 stycken, numrerade 1–1000. Den är framtagen som en symbol för att övervinna hinder och att leva för sina drömmar.

Glashandsken är framtagen i samarbete med Galleri Glasprinsen och tillverkad i Oldergaard Glashytta på Öland, designad av glaskonstnär Robert Oldergaarden. Försäljning sker via Glasprinsens E-handelsplattform, www.glasprinsen.se eller via kundtjänst 08-227939.

”Jag är världsmästare. Jag har jobbat gratis hela livet. Jag vill kunna leva på min sport. Hade jag varit man med WBC-bältet på hand hade jag gått matcher om miljontals dollar. Nu räcker inte den ersättningen jag får från mitt halvtidsjobb för att försörja mitt idrottande.

Bakgrund
Patricia är uppväxt i Malmö och vid tio års ålder valde Patricia mellan att börja dansa eller att träna boxning. Det blev det senare. En framgångsrik karriär som amatör kröntes av UEM-guld och JVM-silver. Under 2017 tog Patricias satsning inom proffsboxningen fart. Idag är Patricia obesegrad som proffsboxare: 14 matcher har resulterat i 14 segrar och världsmästare i två viktklasser.