Om mig

Ta en stund och

Lär känna Patricia.

Mitt namn är Patricia Berghult och jag är professionell boxare.

Min boxningskarriär hade inte varit möjlig utan stödet från mitt team och mina samarbetspartners. Tillsammans har vi sedan jag började boxas som tioåring, hemma i Malmö för Höllvikens Boxningsklubb, kämpat för att få boxas på de stora galorna och vinna de största bältena. Från det att jag fyllde 15 år fick jag representera Sveriges landslag och jag har vunnit både UEM- som JVM-guld som amatör.

2015 bestämde jag mig för att bli proffs med målet att bli världsmästare. Idag representerar jag FightLife Promotions och är obesegrad 14 - 0 i proffsmatcher. I november 2019 blev jag WBC och IBO världsmästare i Superweltervikt. Sedan tidigare hade jag under 2018 vunnit RBO-bältet i Weltervikt, min första världsmästartitel som jag under 2019 försvarat vid två tillfällen.

Mitt mål tar inte slut här, där finns andra bälten att ta och de jag har ska försvaras. För att nå nästa mål tränar jag två gånger om dagen - sex dagar i veckan.  Jag är en teknisk boxare som bygger min boxning på disciplin och en vilja att utvecklas. Att träna, i ringen eller på gymmet, och nöta på detaljer är det bästa jag vet.

Det är många personer som har del av mina framgångar. Jag vill tacka Team Berghult och mina samarbetspartners för det stöd och engagemang jag fått under dessa år. Att ha personer i ens omgivning som tror på mig, även när det är tufft, ger mig kraft att fortsätta träna, tävla och utvecklas som boxare. Nu satsar vi vidare mot nya mål och nya bälten.

Stort tack alla i Team Berghult. Ingen nämnd ingen glömd.